Hallo! Nadat  Sinterklaas ons allemaal een bezoekje heeft gebracht, is het hoogtijd om onze kerstbomen terug uit te halen. Dat doen wij op de scouts ook! Komende weken zullen namelijk onze kerstfeestjes doorgaan. Daar kunnen jouw kinderen smullen van heerlijke kerstmenu’s en genieten van een gezellige kerstsfeer.

 

NIEUWJAARSRECEPTIE (28/01/2018)

Onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie zal doorgaan op 28 januari 2018. U bent allen welkom vanaf 16u voor glühwein, lekkere hapjes en meer!

 

HEB JIJ JE LIDGELD AL BETAALD?

Er zijn nog heel wat leden waarvan het lidgeld nog niet betaald is. Weet je van jezelf dat je dit nog moet doen? Gelieve het dan zo snel mogelijk te storten op ons rekeningnummer BE 02 7340 1000 3840 met de vermelding van “naam”, “voornaam” en “tak”. Het lidgeld bedraagt 45 euro.

 

RESTAURANTDAGEN

Elk jaar organiseren we ook de restaurantdagen deze gaan door in het weekend van 17-18 maart 2018. Hierbij is iedereen een heel weekend welkom om te komen proeven van Kriko-Bea’s beste kookkunsten! Hierdoor kunnen we onze kas wat spijzen voor de aankoop van nieuw materiaal. Hiervoor zoeken wij ieder jaar steeds mama’s en papa’s die ons graag een handje willen helpen in de keuken, of voor het uitdenken van nieuwe superlekkere ideeën. Bent u geïnteresseerd? Dan kan u ons altijd mailen.

 

 

Wij wensen u namens de gehele leidingsploeg alvast fijne feestdagen!

Vriendelijke scoutsgroeten

De groepsploeg

Kapoenen

Dag lieve kapoentjes!                                

Jullie zullen misschien al wel gemerkt hebben aan de tippen van jullie koude tenen, aan de eerste sneeuwvlokjes die vallen, aan de Sint die vorige week onze schoentjes is komen vullen, aan de kerstbomen die in onze huiskamers verschijnen, aan alle lichtjes langs de straten, aan onze jaarlijkse schaatsvergadering, aan de eerste kerstkaartjes….

HET IS BIJNA KERSTMIS!

Omdat we vinden dat je Kerstmis viert bij de mensen die je het allerliefst vindt, nodigen wij jullie allemaal uit op ons eigen kapoenen kerstfeestje.

Wat zal er zeker niet ontbreken?  

ü  Een heerlijk kerstdiner (jullie moeten dus nog geen avond eten)

ü  Een heleboel cadeautjes

ü  Leuke kerstmuziek

ü  Afbeeldingsresultaat voor uitnodiging kerstWie wil mag zich ook in aankleden in Kerst thema

Er is nog 1 probleempje… Voor de pakjes hebben we jullie hulp nodig. Onder onze kerstboom liggen  nog geen pakjes. :(  Jullie mogen daarom zelf een pakje kopen van ongeveer € 3 ( voor jongen of meisje). Met al onze pakjes spelen we dan het grote kerstpakjes spel, zodat iedereen uiteindelijk een leuk cadeautje heeft. :)

 

Ons groot kerstfeest begint vrijdag 15 december om half 6, en eindigt om 8u. Wanneer je er bij zal zijn ( wat supervet zou zijn!), stuur dan een mailtje naar kapoenenleiding@krikobea.be .

GENIET VAN JULLIE KERSTVAKANTIE :)

 

 

 

KALENDER:

15/12/2017: kerstfeestje! We eten samen een kerstmaal en delen cadeautjes aan elkaar uit. Het kerstdiner kost €5 en de kapoenen mogen een cadeautje meenemen van ongeveer €3. Van half 6 tot 8u.

24/12/2017: GEEN VERGADERING. VROLIJK KERSTFEEST IEDEREEN

31/12/2017: GEEN VERGADERING. EEN GELUKKIG 2018 !!

7/01/2018: eerste vergadering van het nieuwe jaar. JOEPIEEE

Welpen

Liefste welpjes

Zoals Sinterklaas en Zwarte Piet ons verteld hebben zijn er geen stoute kinderen dit jaar! Maar er waren wel heel wat kinderen met werkpuntjes. Sommigen met enkele werkpuntjes en natuurlijk zijn er ook diegene met heel veel werkpuntjes. De Sint heeft ons dan ook gevraagd om jullie eraan te doen denken dat jullie allemaal op tijd jullie bedje in kruipen en ’s avonds geen spelletjes op jullie smartphone of tablet spelen.

Nu dat de Sint bij iedereen langs geweest is, hebben jullie ouders vast zo een vreemde boom in huis gezet. En deze helemaal volgehangen met lichtjes! Wat leggen we elk jaar zoal onder deze boom? Jaja, dat zijn cadeautjes! Kerstmis komt eraan!

Omdat kerstavond pas 24 december is en dat nog heel lang wachten is. Nodigen wij jullie uit om op 16 december naar het kerstfeestje van de welpen te komen! Wat mag je allemaal verwachten? Wij zorgen voor een superlekker kerstmenu waarvan Baloe elk jaar opnieuw buikpijn krijgt omdat ze veel te veel gegeten heeft! Raksha en Akela die elk kerstliedje vanbuiten kennen en deze heel de avond live zullen brengen. Marala en Rikki-Tikki-Tavi die elk jaar een wedstrijd doen om te kijken wie de mooiste kerstpull draagt. En Shere Khan die… Pas op met Shere Khan welpjes! Hij durft wel al eens de cadeautjes vroeger open te maken door het papier met zijn grote klauwen te verscheuren! Hou hem dus goed in het oog!

                                                               HO-HO-HO MERRY CHRISTMAS !!!

 

 

                                                               Wij nodigen jullie graag uit om samen met ons kerst te vieren.
                                                               Wanneer: 16 december van 18u30 tot 21u

                                                               Waar: Rakkersveld, Torsinweg 12

Wat breng je mee? 4 euro voor het lekkere kerstmenu en een klein cadeautje ter waarde van 1 euro. Leuke kerstoutfit!

                                                              

 

 

 

 

 Na ons kerstfeestje zien we elkaar terug op 7 januari. Fijne feestdagen!

Vriendelijke scoutsgroeten

De welpenleiding

 

AGENDA

16 DEC: Kerstfeestje (18u30-21)

24 DEC: Geen vergadering(Fijne kerst)

31 DEC: Geen vergadering (Oudjaar)

Jonggivers

Ho ho ho,

Lieve kindjes, het schaatsen was af! Zoals altijd was het weer mega leuk! Maar in het begin hebben we toch wat zitten sukkelen want amai dat was moeilijk… maar na enkele rondjes zaten we er weer in en konden we lekker los gaan ;) Zou echt stom zijn als je zo iets leuk zou gemist hebben…
 

Vooraleer ik weer een heel blad vol ga zeveren is er iets dat ik jullie moet vertellen… ik heb namelijk een brief gekregen… nu denken jullie zeker dat het 1 van de kerstman is maar nee het is er geen van de kerstman… het is er 1 van Kobe, nu denken jullie zeker Kobe van bij de konijnen??? Nee, kleine Kobe, beter gezegd heel kleine Kobe. Kobe is een vriend van ons (de leiding). Hij is anders, hij is geen mens en ook geen dier… het is de hoofd elf van de kerstman… dit is hij ;) Hij stuurde ons een brief

om iets erg te zeggen… hij heeft namelijk grote ruzie met de kerstman! En hij vroeg aan ons of wij hem konden helpen met dit op te lossen! We hebben natuurlijk gezegd dat wij dat kunnen! Maar daarvoor hebben we jullie hulp nodig… we gaan een mega leuk kerstfeestje doen “dat Kobe heeft georganiseerd” en dan zorgen we ervoor dat het mega leuk is. Dan ziet de kerstman dat Kobe echt de beste elf is die hij heeft en daardoor zal de ruzie over zijn! Maar we hebben dus jullie hulp nodig, jonggivertjes van mij ;) Wat we jullie willen vragen is OM ALLEMAAL NAAR HET KERSTFEESTJE TE KOMEN!!!! En natuurlijk, maar dat gaan niet zo moeilijk zijn, jullie zo goed te amuseren dat jullie er bijna bij neervallen van de leukheid ;) Ik weet dat jullie dit kunnen!

We hebben normaal gezien ook een kleine verrassing voor jullie omdat we jullie zo graag zien ;) Maar daarvoor moeten jullie zeker naar het kerstfeestje komen en met hoe meer hoe leuker de verrassing ;)  Voor aleer ik jullie weer ga laten studeren of andere dingetjes laten doen moet ik nog een paar interessante dingen zeggen…

·         Wist je dat de kerstman vroeger groen was? Ja echt waar, maar Coca-Cola heeft hem rood gemaakt…

·         De eerste kerstboom is versierd in 1530?!

·         De kerstman 822 huizen per seconde bezoekt en hij dus vooruit gaat met een snelheid van 1046km per seconde, WOW da’s snel!!

·         Wist je dat ijslanders trollen onder de boom zetten in plaats van Jezus, Maria en Jozef?! Grappig toch!

·         Wist je dat er ook kerstgerechten zijn voor katten en honden?! Wat weet ik niet precies maar ze hebben een speciale menu voor kerstmis!

 

 

AGENDA:

Zaterdag 16/12: SES van 18:30 tot 22:00 ,voor iedereen die is teruggeraakt van de dropping toch ;) Afspraak op het Rakkersveld

Vrijdag 22/12: Kerstfeestje!! We spreken af van 19:00 tot 22:00 op het Rakkersveld. Er is ook een mega-chique kerstdiner voorzien. Wat nemen we mee naar zo een kerstfeestje? 5 euro voor het eten en een cadeautje ter waarde van 5 euro voor een willekeurige andere jonggiver (of leiding). Dat wordt supergezellig!

Zondag 31/12: geen vergadering

Zondag 7/12: eerste vergadering van het nieuwe jaar. Spijtig genoeg heeft jullie leiding examens, maar niet allemaal! En er komt misschien zelfs iemand terug uit het buitenland…

Givers

ste Givers,

Aangezien er geen ziekenwagen te zien was bij het schaatsen, zullen jullie allemaal heelhuids thuisgekomen zijn. Alleen miste ik wel de coole outfits. 

Ik heb wel een aantal mensen meer zo gezien als iets anders. (Check volgende afbeelding.)

(Hier hebt ge ne foto van ne f*cking vogel en ne gouden hond.)

 

Volgende jaar verwachten we wel wat meer, hier is een minimum richtlijn.

 

Volgende week zaterdag zal het er stevig aan toe gaan. Zie maar da ge camouflage aanhebt want ge gaat echt ni gezien willen worden. Maar bij sluipdropping leek dit toch al goed te lukken.

Btw vergeet jullie prachtige kleurplaten niet, want er valt een prijs te WINNEN!!!!!

Hierna zullen jullie een prachtig kerstoutfit mogen aandoen, want dan is het een dikke party!!!

#Kerstfeestje #HelaasIsVéroErDan

De persoon met de beste inkleding krijgt een persoonlijke fles en zak…

Natuurlijk mag je ook jouw extreem leuke cadeautje niet vergeten. (Max. 5 euro.)

Enkele tips voor jullie outfit:

 

         
   
     
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot zaterdag, succes met de examens!!!

 

Agenda

Zaterdag 16 december SES van 18:30 tot 22:00.

Vrijdag 22 december kerstfeestje, locatie rakkersveld van 19:00 tot 22:00 (Kostprijs 5 euro).

Het weekend van de 29ste, 30ste en 31ste geen vergadering.

Zondag 7 januari: gewone vergadering van 14:00 tot 17:30.

Zondag 14 januari: stapvergadering (verdere info volgt).

 

Jin

ag liefste kjindertjes,

Aangezien het examens zijn en het schijnt dat er dan van u wordt verwacht dat er geleerd wordt, heb ik niet zoveel tijd en jinspiratie om deze editie van de rommelpot te schrijven. Dus ik ga het kort maar krachtig houden en voor de creatieve zielen onder ons zal ik een fijne kleurplaat bijvoegen. Iedereen die deze flink jinkleurt en de volgende vergadering meeneemt krijgt een snoepje.

Voor de rest ga ik wel nog verder met de traditie om enkele potentiele jinkampbestemmingen op te sommen:

Nederland: Dit fijne land ligt in het noordwesten van Europa en is een zeer prachtige bestemming. Het land wordt gekenmerkt door zijn prachtige weilanden en de fijne bevolking. Ook gekend is de hoofdstad Amsterdam, een stad die we zeker en vast moeten bezoeken als we daar zijn!

Israël: Deze fijne bestemming ligt in het westen van Azië en heeft heel wat te bieden. Buiten veel zand zijn er ook zeer veel bezienswaardigheden en niet te vergeten is er ook een zeer fijne stad Jeruzalem genaamd waar we zelfs als we geluk hebben een Amerikaanse ambassade kunnen spotten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               Afbeelding 1: sjinterklaas en zijn paard

 

Veel liefs en veel studeerplezier! Doei xxx

 

 

AGENDA:

15 december van 19u tot 22u: JINgle bells!! Kerstfeestje op locatie: namelijk in Femkes crib, Houbaertstraat 15 te Hakendover. Het is met thema: namelijk The Great Gatsbjin, doe allemaal jullie mooiste hemdje of kleedje aan. Secret Santa Fien stuurt jullie een naam door voor wie jullie een kerstcadeautje van ongeveer 5 euro moeten kopen. Dat wordt leuk seg!

22 december: alle jin is weg?