Hier zijn we weer met een volgende editie!

 

De herfstvakantie komt stilaan dichterbij! Wat wil dat zeggen? Het is tijd om weer eens lekker te griezelen! Wij trekken alvast onze angstaanjagende verkleedkleren aan op 28 oktober. Aangezien onze Jin dan de jaarlijkse Halloweenfuif organiseert. The place to be voor jong en oud!! Meer info op de Facebook-pagina.

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

Vrijdag 20 oktober is het weer zover! Dat is de dag waarop je trots je hemd/scoutspull mag aandoen om naar school te gaan. Ook de perfecte gelegenheid om nog eens aan je vrienden te vragen of ze geen zin hebben om naar de scouts te komen.

GROEPSFEEST

Dit jaar is het weer tijd voor ons tweejaarlijks groepsfeest. De leiding is hiervoor al enkele maanden druk in de weer maar ook van de ouders wordt de hulp ingeroepen. Wij zoeken nog kostuum/decor mama's en papa's. Dankzij deze geweldige groep mensen ziet het groepsfeest er iedere keer prachtig uit.

Zij komen op verschillende zondagen samen tijdens de namiddagvergaderingen en bouwen/knutselen aan de kostuums en decor. Dit natuurlijk in een gezellige sfeer met een pintje of een tas koffie erbij wink

Wie geïnteresseerd is of meer te weten wil komen kan een mail sturen naar Riavdb.vandenbroeck@gmail.com voor de kostuumgroep of naar marcvdc.vandecruys@gmail.com voor de decorgroep.

Wij willen alvast alle vrijwilligers bedanken en we hopen op een mooi groepsfeest.

 

INSCHRIJVEN!!!

Leden die voor de eerste keer komen moeten zich registreren via onze website : www.krikobea.be en daarna onderstaand bedrag storten. Voor leden die vorige jaren reeds lid waren volstaat het om het lidgeld te storten op onderstaand rekeningnummer.

Lidgeld: 45 euro

Rekeningnummer: BE 02 7340 1000 3840

Vermeld steeds “Naam”, “Voornaam” en “Tak” bij de omschrijving

 

MEDISCHE FICHES!!!! NIET IN ORDE = KIND IN GEVAAR

De individuele steekkaart of medische fiche is het formulier waarop jullie de persoonlijke, sociale en medische gegevens van je kinderen die lid zijn van de scouts invullen. Dankzij deze formulieren kan de leidingsploeg vlot communiceren en actie ondernemen tijdens een eventuele noodsituatie. Medische fiches zijn dus van groot belang voor het welzijn van je eigen kinderen!!

Er zijn 2 manieren om je medische fiche in te vullen.

Ten eerst kan je op onze site (www.krikobea.be) het formulier terugvinden. Dit kan je dan bij de eerstvolgende vergadering aan de leiding geven.

Het alternatief is dat je de medische fiche van je kind online invult. Hiervoor heb je het lidnummer van je kind nodig (nieuwe leden krijgen hun lidkaart in de loop van het jaar). Voor meer uitleg kan je terecht bij de groepsleiding en op https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/publicatie/individuele-steekkaart.

 

RESTAURANTDAGEN

Elk jaar organiseren we ook de restaurantdagen. Hierbij is iedereen een heel weekend welkom om te komen proeven van Kriko-Bea’s beste kookkunsten! Hierdoor kunnen we onze kas wat spijzen voor de aankoop van nieuw materiaal. Hiervoor zoeken wij ieder jaar steeds mama’s en papa’s die ons graag een handje willen helpen in de keuken, of voor het uitdenken van nieuwe superlekkere ideeën. Bent u geïnteresseerd? Dan kan u ons altijd mailen.

 

FINANCIËLE TEGEMOETKOMING

   Iedereen kan op een financiële tegemoetkoming rekenen van je mutualiteit. Met deze attesten kan je een deel van je inschrijvingsgeld, betaling van het kamp terugvorderen van uw mutualiteit. Hiervoor doe je het volgende:

Druk het formulier af dat je terugvindt op de site van uw ziekenfonds. Kom vervolgens met dat formulier tot bij de groepsleiding om de rest te laten invullen. Daarna kan je het formulier terugbezorgen aan je mutualiteit.

 

 

 

Vriendelijke scoutsgroeten!

De groepsploeg

Kapoenen

Heyyy allerleukste kapoentjes,

 

Godzeidank hadden we jullie nog om ons (de leiding) uit de nood te helpen deze zondag. We hadden allemaal ons vriendje meegenomen naar de vriendjesdag, maar omdat iemand ons geheugen had gewist waren we vergeten welk vriendje nu ook al weer bij welke leider hoorde!!

 

Gelukkig konden jullie met de tips die jullie verdienden de vriendjes (ongeveer) bij de juiste leiding zetten waarna we weer fijn met z’n allen konden spelen, geweldig!

 

Ook een aantal van jullie hadden een vriendje meegenomen, dikke duim voor jullie en wij hopen dat de kapoenen en de kapoenenvriendjes zich super geamuseerd hebben laugh

 

Zondag 29/10: Opgepast allemaal, halloween komt eraan! We gaan op deze speciale vergadering van 18u30 tot 20u lekker samen griezelen. Als je snel bang bent: geen zorgen, de leiding zal jullie wel beschermen!

Nu dat er al een paar vergaderingen geweest zijn kunnen wij vol vertrouwen zeggen dat dit 1 van de leukste kapoenenjaren gaat zijn ooit! Denken jullie dat ook? Kom dan zeker naar alle onderstaande data xxx

 

Vele groetjes van

Gigi, Zazoe, Rikki,Toto,Xebo en Petro

AGENDA

 

·        Zondag 22/10 : vergadering van 14u tot 17u30

·        Zondag 29/10 : Halloweenvergadering van 18u30 tot 20u

·        Zondag 5/11: vergadering van 14u tot 17u30

 

 

Kapoenenagenda doorheen het jaar:

 

·        1e weekend: zaterdag 18/11 – zondag 19/11

·        Schaatsen: vrijdag 8/12

·        Kerstfeestje: vrijdag 15/12

·        2e weekend: vrijdag 11/02 – zondag 13/02

·        Restaurantdagen: zaterdag 17/03 – zondag 18/03

·        Groepsfeest: zaterdag 24/03

·        3e weekend: vrijdag 27/04 – zondag 29/04

·        Laatste vergadering: zondag 27/06

 

 

Welpen

Dag welpen

 

De zomer is op zijn einde, het weer wordt kouder en de blaadjes vallen van de bomen. Iedereen heeft wel een beetje last van de 'herfstdip'. Maar niet getreurd, lieve welpen, want het eerste weekend staat voor de deur! Na al enkele superleuke en supercoole vergaderingen is het wel eens tijd voor het echte werk... Wij gaan dit weekend bewijzen dat de welpen de allertofste tak is! En hoe gaan we dat bewijzen...?

 

Alle welpen moeten zich verkleden als een dier uit de jungle. Haal al jullie inspiratie en creativiteit maar boven en verras ons met de origineelste dierenoutfits! (Tip: het jungleboek kan helpen als inspiratiebron). Als tegenprestatie voor jullie coole dierenoutfits zal de leiding allemaal coole spelletjes bedenken. Bereid jullie maar voor want dit wordt een weekend dat jullie niet snel zullen vergeten! PS: Vergeet niet jullie goed humeur mee te nemen.

 

Na dit coole weekend is het tijd voor een volgend hoogtepunt van het scoutsjaar... Halloweeeeeeen!!! Ookal zijn jullie allemaal heel stoer en onbevreesd, toch gaan wij proberen om jullie de stuipen op het lijf te jagen! Muahahaha... Haal je engste outfit uit de kast en maak je klaar om samen te griezelen op het rakkersveld.

 

AGENDA

20-22 oktober: Welpenweekend met thema jungle. We spreken om 19u30 af aan de parking van het Houtemveld om samen te carpoolen naar de weekendplaats. Ouders die rechtsreeks willen rijden worden om 20u15 verwacht op de weekendplaats. De ouders worden zondag om 12u verwacht om hun kinderen terug op te halen.

Adres: Vijverstraat 37 3450 GRAZEN

 

5 november: Halloweenvergadering (14u - 17u30 op het rakkersveld)

 

12 november: Vriendjesvergadering. Neem allemaal één of meerdere vriendje(s) mee naar de vergadering! (14u - 17u30 op het rakkersveld)

Jonggivers

Hey schatjes van patatjes en ook de andere schatjes (de vriendjes),

Vooraleer ik verder ga met mijn verhaal wil ik even iets anders zeggen, ik wil namelijk iedereen bedanken om zo veel vriendjes mee te brengen! Het was zalig! En zeg maar tegen de vriendjes dat ze mogen (moeten) blijven komen. Even naar iedereen die geen vriendje mee had (zoals Danny en Gijs) STOUT! Ik wil dit niet nog eens! Dus ik geef jullie nog 1 kans, volgende week nog een kans om een vriendje mee te brengen anders…

Okey genoeg gezever, terug naar de ernstige zaak, het verhaal… ik moest dus weg van die 1000 agressieve konijnen maar hoe? Okey, even het waren er geen 1000, 984 om precies te zijn, MOPJE wink Ik wist niet hoe ik daar ooit zou weggeraken dus ik bedacht een plan… Ik ging naar het leidingslokaal en ik had het… ik had een plan! Ik pakte een paar spullen en ging naar boven, ik ging het balkon op… Alle konijnen begonnen te roepen (jaja ze konden praten)  Toen pakte ik mijn geheime wapen, een wortel. Maar eerst maakte ik een touw vast aan de palen van het balkon. Toen gooide ik zo ver als ik kon die wortel, alle konijnen gingen daarachter aan, ik zwierde met het koord naar beneden sprong op mijn fiets en begon zo snel als ik kon te fietsen. Ik hoorde een konijn roepen “hij ontsnapt” waarna alle konijnen razendsnel achter mij aan kwamen… ik begon nog sneller te fietsen! Ik kwam beneden aan de straat, zonder te kijken ging ik rechts af, de konijnen bleven volgen… toen kwam ik aan de lichten, ze stonden op rood… ik dacht “nee ik wil niet dood” dus ik reed door het rood maar juist op dat moment kwam er een auto mega snel af…  Ik ging vol in de remmen net zoals de auto… hij raakte mij…  ik lag op de grond en zag de bestuurder uitstappen, het was, het was… Maarten… ik zei help mij, ik word achtervolgd door wilde, moordlustige konijnen… eerst begon hij te lachen maar toen zag hij ze afkomen, niet meer al lopend maar in een andere auto… hij pakte mij op en gooide mij in de auto en vertrok mega snel… de konijnen bleven volgen, en ze begonnen te schieten met wortels, Maarten begon nog sneller te rijden, door alle rode lichten. Plots riep hij “****(chips), we hebben een probleem, de benzine is bijna op” , ik riep “nee we kunnen echt niet stoppen want dan zijn we sowieso dood.” Maar hij had een plan zei hij… een slecht plan maar ik stemde toe want ik wou niet dood! Hij gaf mega veel gas met het laatste beetje benzine en de konijnen deden net hetzelfde, toen ging hij vol op de rem staan. De konijnen hadden dit niet verwacht en reden vol op ons in. Alle konijnen vlogen uit de auto (want ze hadden hun gordel niet aan, haha de dommeriken) ze vielen allemaal mega hard op de grond, sommige waren zelf al door maar een paar niet. Toen gebeurde er iets vreemd met de overige konijnen, ze werden mega groot en kregen mega veel spieren. Ze werden groter als mensen, groter als de auto ze werden zelf 3 meter groot en toen…

Wordt vervolgd….

Anoniem x

 

Nog even wat belangrijke dingen die we moeten zeggen!

Medische fiches: Wij hebben er nog niet zoveel gekregen maar ze zijn toch wel erg belangrijk. U kan ze vinden op http://www.krikobea.be/forum/rp/000000/Steekkaart.pdf en mailen of afgeven aan een van de leiding. Zeker tegen het weekend!!

Weekend: Ons eerste weekend, het belofte weekend komt stilaan dichterbij. Dit zal doorgaan in Nieuwerkerken van 17-19 november. Het precieze vertrekuur en andere details zullen nog worden meegedeeld. Maar u kan wel al inschrijven door een mailtje te sturen naar jonggiverleiding@krikobea.be. Vermeld het in deze mail ook als je vegetarisch, lactosevrij,…. eet. De medische fiches moeten ook zeker tegen het weekend verzonden/afgegeven zijn. Tot dan!

Dag van de jeugdbeweging: Tot onze grote spijt zijn we dit zondag vergeten zeggen maar vrijdag 20 oktober is het dag van de jeugdbeweging. Allemaal dus trots in scoutshemd/pull/das naar school komen!

AGENDA:

Zondag 22 oktober: breng-je-vriendje-nog-eens-mee-vergadering. Nog is? Jazeker, alle vriendjes die het vorige week supertof vonden (of een beetje tof) zijn nog eens welkom! Alle andere weken zijn ze dat natuurlijk ook maar we willen het toch eens speciaal vermelden. Nieuwe vriendjes, vriendjes van vriendjes en vriendjes van vriendjes van vriendjes zijn ook welkom. 14u-17u30

Zondag 29 oktober: Halloweenvergadering. Gewoonlijke plaats en tijd, maar in een extra spooky thema! Wie verkleed komt krijgt een verrassing. 14u-17u30

Zondag 5 november:  Zeer ongewone gewone vergadering…  (spannend!) 14u-17u30

Datums om vrij te houden:

17-19 november: Belofteweekend: inschrijven via jonggiverleiding@krikobea.be

22 december: kerstfeestje                                 

24 maart: Groepsfeest    

9-11: februari: 3de jaarsweekend      

21-22 april: Jongi5’l

Givers

 

Hello givertjes?

Na de geweldige activiteit van zondag, waar we toch wel te weten zijn gekomen dat kaartlezen terwijl je fiets toch niet zo gemakkelijk is als gedacht. En waar de leiding vinden in het stad met een grootte groep (meisjes) ook niet zo geweldig gaat. Kijken we alvast uit naar de volgende geweldige activiteit. Maar dat is voor in de agenda (zie beneden)

Maar nu eerst,

 

het meesterlijke flowchart waar iedereen van wakker ligt:

1)uw plaats van afkomst: https://www.google.be/maps/place/Mongoli%C3%AB/@46.8079838,98.9937894,6z/data=!4m5!3m4!1s0x3627050669aa6d4b:0xe0dd213937e6e096!8m2!3d46.862496!4d103.846656?dcr=0

2) http://cdn.playbuzz.com/cdn/1dc15460-388e-4eeb-85af-a9f89e494907/1661c402-883e-43ed-a854-cd721af1995a_560_420.jpg

3) https://9gag.com/gag/aERoAKN

4) https://www.youtube.com/watch?v=YhkNLHictW8

5) https://www.facebook.com/events/472715613109583/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_invited%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_id=1506187455046803&notif_t=plan_user_invited

6) https://www.bustle.com/articles/86351-10-creepy-games-like-the-charlie-charlie-challenge-because-charlie-isnt-the-only-ghost-you-can

7) https://9gag.com/gag/aEYNGZx

8) http://www.kickvick.com/stupid-funny-jokes/

9) https://nl.wikipedia.org/wiki/Verjaardagenparadox

10) https://www.youtube.com/watch?v=Dqxhs9D-NOw

11) http://68.media.tumblr.com/b74f6c798fe1dea22a0d3a31ead16a44/tumblr_nlqcikBP461s4w6qjo8_r1_540.gif

12) https://nl.healthline.com/health/onbeheerste-onwillekeurige-bewegingen#Overview1

13) https://www.youtube.com/watch?v=7OdaNYdlirk

14) https://www.libelle.be/vrije-tijd/leren-fietsen-in-5-stappen/

Agenda:

Zondag 22 oktober 2017: gewone vergadering van 14h tot 17h30.

Zondag 29 oktober 2017: gewone vergadering van 14h tot 17h30.

Zondag 5 december 2017: gewone vergadering van 14h tot 17h30.

Jin

Dag djinners,

Wat was het leuk dat we dit weekend eindelijk onze eerste vergadering konden doen. Alhoewel het eigenlijk weer meer een voorbereidingsbijeenkomst was voor de halloweenfuif. Maar na de fuif gaat er sowieso verandering in komen. De leiding heeft al zotte plannen in petto en ook wij popelen van ongeduld om die activiteitendoos van pandora te openen voor jullie.

De komende weken gaan uiteraard hectischer dan ooit worden en de bandjes moeten de deur uitvliegen (of we zitten met een financieel probleem lol) . Ook de leiding gaat speciaal voor de verschillende ‘drankconcepten’ van de fuif uit te testen, ook een kleine pré-Halloweenfuif organiseren. Bij deze zijn jullie zeker al allemaal uitgenodigd. Tijd en locatie wordt nog aangekondigd. Als DJ’s hadden we Dimi en den Mike gefixt, maar die mannen waren plots ketsen (vlaamse betekenis van het woord)

Soit, vrienden, vergeet gewoon zeker niet om deze vrijdag ALLEMAAL naar pc’ke te komen, zodat we een laatste hand aan de voorbereiding kunnen leggen en met veel vertrouwen de nacht van 28-29 oktober kunnen ingaan. Misschien kunnen we ook nog eens brainstomeren over een bJINgo avond? Nog een tweede punt waar ik jullie zeker allemaal nog aan wil helpen herinneren is het bakken van de cakes en taarten voor komende zondag. Het werkje begint al om 10 uur en duurt tot 6 uur ’s avonds. Dit werkje gaat ons , op de halloweenfuif na, het meeste opleveren. Dus teken liefst allen present.

Tot vrijdag

Femke, Fien en Wout

Btw: Denk nog eens goed na over jullie persoonlijke kreten!!

 

Vrijdag 20 oktober, 20u30: vergadering omtrent Halloweenfuif

Zondag 22 oktober, 10u-18u: Outletbeurs in de manege

Zaterdag 28 oktober: HALLOWEENFUIF, allen aanwezig om 12 uur

Zondag 5 november, 14u-17u30: veragdering @rakkersveld