Hallo iedereen,

De zomervakantie loopt stilletjes op zijn einde, de kampen zijn al even achter de rug en de meesten maken zich stillaan klaar voor de start van een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar betekent ook de start van een nieuw scoutsjaar!

Een nieuw scoutsjaar betekent dat sommigen overgaan naar een hogere tak, maar eerst volgt er nog een vergadering met de oude takken, meer info kan je terugvinden in de takberichten.

Op zondag 17 september is het overgangsvergadering in het PC’ke. Dan komen jullie ook jullie nieuwe leiding te weten.

Op zondag 24 september is het onze startvergadering op het Rakkersveld. Het zal een zotte namiddag worden met dolle activiteiten en een springkasteel (of 2). Aansluitend zal er aan de ouders ook info gegeven worden over wat er dit scoutsjaar allemaal te verwachten valt. Meer informatie hierover in de volgende rommelpotten!

Een nieuw scoutsjaar betekent ook een nieuwe leidingsploeg. Er stoppen een aantal oude leiding, er vertrekken er een aantal op Erasmus, en er komen een heleboel gemotiveerde jinners bij. De (nieuwe) groepsleiding wenst hen dan ook enorm veel succes toe en we zijn er zeker van dat ze zullen slagen om onze nu al fantastische scoutsgroep, nog succesvoller te maken!

Scoutsgroeten,

Arne, Maarten, Willem en Sander

Kapoenen

Dag liefste (b)engeltjes

 

Helaas heb ik niet zo fijn nieuws om aan jullie te vertellen: het is tijd voor de allerlaatste rommelpot van dit scoutsjaar. SNIF SNIF SNIF  L

     Maar…

In naam van alle leiding kunnen wij met veel plezier zeggen: WAT EEN BANGELIJK JAAR WAS ME DAT! Ik zal even samen met jullie terugblikken op de mooie momenten die we samen me jullie hebben mogen delen:

 

Het begon allemaal met een stel knotsgekke leiding en een hoop nog gekkere en ondeugende kapoenen. Samen gingen ze op verschillende weekends: het muizenweekend, onderwaterweekend en natuurlijk ook het grote groepsweekend. Als ik eraan terugdenk moet ik meteen weer glimlachen! J

Wat natuurlijk ook super leuk was, zijn de vele vergaderingen op zondagnamiddag. Wat we daar allemaal beleefd hebben, zal ik nooit meer vergeten. Denk maar aan die keren op het steentjesplein, het grote watergevecht, 1 tegen allen, het blote voeten pad, de stadspelletjes en natuurlijk nog veeeeeel meer.

 

En het plezier kende maar geen einde, zo zijn we begin juli op een onvergetelijk tijdreiskamp gegaan. Van oertijd tot de hippies, we zijn er allemaal samen naartoe gereisd. Jullie mogen je dan ook met veel trots echte tijdreizigers noemen.

 

Stiekem wou ik dat we nog eens een allerlaatste keer met ons allen iets kei kei leuk konden doen…. Weet je wat??? WE DOEN DAT GEWOON!!!! Nog een laatste keer dit scoutsjaar er eens goed tegen aan vliegen. Omdat wij al van verschillende kapoentjes de vraag gekregen hebben om eens te gaan bowlen, hebben we besloten om jullie wens te vervullen. Schrijf maar allemaal in jullie agenda: zaterdag 2 september van 14:00 tot 16:30 u. We spreken af aan de Acro bowling in Tienen, hier mogen de mama’s en papa’s jullie ook weer na afloop komen ophalen.  Wij kijken er alvast naar uit om jullie allemaal terug te zien. ☼♥♫☺

Geniet nog van jullie vakantie!

 

Kusjes van Rikkie, Nala, Gigi, Toto en Zazou

 

AGENDA:

 

2 september 2017: laatste vergadering: Bowlen !!! van 14u tot 16u30. 

17 september 2017: Overgang! Breng reserve kledij mee en eventueel een handdoek. (zeker de leden die welp worden) van 14u tot 17u30 in het pc’ke

24 september 2017: Startdag op het RAKKERSVELD (!!). De eerste vergadering met je nieuwe leiding zal helaas niet op onze vertrouwde plek in het pc’ke zijn. Vanaf dit scoutsjaar zullen de vergaderingen op zondag plaatsvinden op het rakkersveld (Torsinweg 12, 3300 Tienen). Van 14u tot 17:30u 

Welpen

Dag aller-aller-aller-aller-aller-allerliefste welpjes,

 

Het kamp zit er weer op ☹ Wij hopen natuurlijk dat jullie het net zo leuk vonden als ons!!! En in de loop van dit scoutsjaar hebben jullie aan ons bewezen dat jullie de naam “WELPEN” wel degelijk waard zijn.
Jullie zijn namelijk professionals geworden in het een en het ander:

VUIL MAKEN:  ü

FOLLOW THE FILL: ü ü 

BLAD-STEEN-SCHAAR: ü ü ü

SUPER COOLE KAMPVUURACTS: ü ü ü ü

……………………..

MAAR sommige onder jullie zijn klaar voor een nieuwe uitdaging en zullen overstappen naar de jonggivers. Dat wilt ook weer zeggen dat het tijd is voor nieuwe leiding ( wij gaan jullie ook missen)☹

MAAAAAAAR voor dat dit staat te gebeuren nodigen wij, de leiding, jullie uit voor een laatste vergadering waar we nog een laatste keer allemaal samen kunnen ravotten!

HOPELIJK ZIJN JULLIE ALLEMAAL VAN DE PARTIJ !!!!

♥♥♥ de leiding

 

 

3 SEPTEMBER: laatste vergadering @pc’ke, iedereen komen!!!!

17 SEPTEMBER: overgang, breng extra kleren mee

24 SEPTEMBER: STARTDAG, eerste vergadering met de nieuwe leiding!

Jonggivers

Dag allerbeste jonggivertjes!

Hopelijk hebben jullie op dit moment een doos zakdoekjes naast jullie staan want dit is de allerlaatste rommelpot van deze leiding. De komende 5 minuten (of 10 als je een trage lezer bent) worden ongetwijfeld zeer triest, maar we kunnen ook dit moment gebruiken om terug te kijken op al die mooie momenten die we dit jaar hebben beleefd. Hieronder volgt een collage met al onze leuke momenten samen.

Afbeeldingsresultaat voor error file not found 

Afbeeldingsresultaat voor frituursnack tacoEn als dat nog niet genoeg plezier was, dan kwam er nog het kamp bij. Wat een kamp! We willen natuurlijk nog eens de fourage bedanken. Het was een druk komen en gaan van fourage dit kamp, maar de meest opvallende was toch wel Taco. Ik ben hem gisteren nog eens tegengekomen in de frituur. 1,5 euro, wat een koopje!

Maar de ontdekking van het kamp was toch wel Benzitv. Sinds het kamp zijn de abonnees alleen maar gestegen. Afbeeldingsresultaat voor diagram stijgend   

                                                                                                            Abonnees Benzi tv

 

 

 

 

 

 

 

 

 Benzi tv heeft mij ook nog aan iets doen denken. O ja ik weet het weer… THE GAME.

Maar het scoutsjaar is nog niet helemaal gedaan want we hebben nog 1 laatste vergadering! Jullie kennen ons nu al goed genoeg om te weten dat we niks gaan verklappen maar ik verzeker jullie, het is de moeite! We hebben er meteen een dagactiviteit van gemaakt. Dit gaat door op zondag 10 september en zal duren van 10:00 tot 16:00. ’s Middags is er natuurlijk ook eten voorzien. Om een idee te hebben van met hoeveel we zullen zijn vragen we jullie om in te schrijven voor deze laatste vergadering. Dit kan door een mailtje te sturen naar jonggiverleiding@krikobea.be

Hopelijk zien we iedereen daar!

AGENDA:

Zondag 10 september: laatste vergadering. Van 10 tot 16 uur in het Pc’ke. Inschrijven aub!

Zondag 17 september: Overgang! Dus voor de derdejaars: extra kleren meenemen. 14:00-17:30 in het Pc’ke.

Zondag 24 september: Startdag. Het nieuwe scoutsjaar begint nu officieel dus voor ons betekent dat ook een nieuwe locatie. 14:00-17:30 op het Rakkersveld (Torsinweg).

Givers

Yow givertjes,

Hier komt de laatste rommelpot van jullie oude leiding L. Na een jaar lang op de scouts te zitten met de tofste leiding die er is, hebben we veel meegemaakt. Dus hieronder volgen de top 10 beste momenten van het jaar (deze zijn willekeurige gekozen omdat we er zoveel hadden).

10. de kroketfretwedstrijd waarbij Kobe liet zien dat hij thuis niet vaak kroketten krijgt.

9. de sluipdropping waarbij sommigen dachten dat verkeersbroden pikken niet erg was.

8. het toer de Mexico spel: waar er sommigen waren die meer grenadine hadden gedronken dat ze eigenlijk konden (dit moest er dan ook uit met veel show).

7. derdejaars dag wanneer marie de foerage binnen wandelt en Jakob bijna marie gekild had.

6.  het moment waarop Vero in het meer gekeild werd door Jakob x)

5. de komen eten wedstrijd waarbij de leiding al na het 2de voorgerecht genoeg had gegeten voor de komende 3 dagen.

4. het moment waarbij Fien (leiding) dacht dat prikkeldraad beter zat dan gewoon wat gras ;)

3. de waffelbak waar men door goede en slechte tijden toch nog rauw wafeldeeg at omdat het kon.

2. de uitstap naar Blankenberge waar we een zandkastelen wedstrijd deden die de jongens ongetwijfeld gewonnen hebben.

1. op de nummer een ongetwijfeld het moment waarbij Emma (jonggiver leiding) te weten kwam dat Warre eigenlijk Valerie was.

Dit waren dan paar van de zoveel duizenden toffe momenten die we beleeft hebben (als er klachten zijn over een van deze momenten mag er altijd gemaild worden naar HouUBek@loser.com )

Agenda:

Laatste vergadering gaat door begin september!! Alle info volgt nog op facebook & via mail.

Zondag 17 september: Overgang! Dus voor de derdejaars: extra kleren meenemen. 14:00-17:30 in het Pc’ke.

Zondag 24 september: Startdag. Het nieuwe scoutsjaar begint nu officieel dus voor ons betekent dat ook een nieuwe locatie. 14:00-17:30 op het Rakkersveld (Torsinweg).

Jin

Hallowkes

Het belangrijkste eerst! Bedankt aan de gene die zondag zijn komen helpen! J

Hey ze zeggen toch dat vroeger alles beter was hé? Allee heb ik van horen zeggen van een oude man heel vaag. Hij was van alles aan het vertellen ik geraakte er echt niet goed aan uit. Dit is wat ik heb kunnen onthouden… Maar hoe oud was die man nu eigenlijk?

 • In totaal 46 jaar, 11 maanden, 19 dagen.
 • 2e jaar oud als je het hexadecimaal schrijft (0x2e)
 • 17156 dagen oud
 • Afgerond 2451 weken oud
 • Afgerond 564 maanden oud
 • Ik bent 20000 dagen oud op 5 februari 2025
 • Mijn sterrenbeeld is Stier
 • We hadden om middernacht een nieuwe maan (0% zichtbaar)
 • In de Chinese kalender u geboorte jaar, het jaar van de hond (Xu)
 • Als je niet te vroeg of te laat bent geboren, dan ben je verwekt rond dinsdag 12 augustus 1969.
 • De minimumtemperatuur op mijn geboortedag was 8,70°C, het maximum was 20,40°C *4
 • De meeste computers slaan mijn geboortedatum op als getal 10710000 (de Unix Epoch)

Ik ben geboren op de naamdag van:

 • De heilige Maurontius (kloosterstichter)
 • De zalige Nuntius Sulprizio (belijder)

Stel je voor dat ik niet op aarde woonde:

 • Op Mercurius ben je 194,95 Mercurius-jaren oud.
 • Op Venus ben je 76,25 Venus-jaren oud.
 • Op Mars ben je 24,97 Mars-jaren oud.
 • Op Jupiter ben je 3,96 Jupiter-jaren oud.
 • Op Saturnus ben je 1,59 Saturnus-jaren oud.
 • Op Neptunus ben je 0,29 Neptunus-jaren oud.

Nog één belangrijk ding! Maak zoveel mogelijk reclame voor Vroeger was alles beter!! Vraag aan tantes, meters, nonkel en peters maak allemaal niet uit iedereen is welkom op onze 30+ feest.

 

 

Agenda

Vrijdag 28 tot zondag 30 april: Stapweekend, we verzamelen vrijdag om 19u aan het PC’ke om dan samen te vertrekken.

Maandag 1 mei tot zondag 7 mei: Eindelijk leefweek!! Jullie worden maandagavond verwacht in het PC’ke om 19u. Vergeet jullie boeken enzo niet want ja er gaat ook gestudeerd worden!! De leefweek is zondag om 12u gedaan. De prijs van de leefweek bedraagt 60 euro.