Hallo! Hier zijn we weer met de volgende rommelpot editie.

De restaurantdagen zijn net achter de rug en het langverwachte toneelstuk aka groepsfeest staat al voor de deur! Er zijn nog steeds tickets beschikbaar, zowel verkrijgbaar bij de leiding als aan de kassa!

Groepsfeest

Alle info voor wat voor kleren(meestal een specifieke kleur) uw kind  zou moeten meebrengen kan u vinden in de takberichten hieronder.

Repetities:

Vrijdag 23 maart gaan we volop oefenen in de kruisboog zelf. Daarom is het belangrijk dat je aanwezig bent. Elke tak oefent op een ander moment:

17:30-18:30 Kapoenen

18:30-19:30 Welpen

19:30-20:30 Jonggivers

20:30-21:30 Givers

21:30-22:30 Hoofdrollen

Zaterdag 24 maart spreken we met de hele scouts (alle takken dus) af om 9u30 aan de kruisboog. Zo kunnen we de hele dag oefenen. ’s Middags en s’ avonds voorzien wij eten voor de kinderen.

Hieronder extra informatie, alle evenementen kan u ook terugvinden op Facebook. Als u vragen heeft kan u ons steeds contacteren.

 

!GEZOCHT!

Voor het groepsfeest zoeken we nog een aanhangwagentje om achter een speelgoed tractor te hangen. Kan u ons uit de nood helpen? We zoeken er eentje zoals in de onderstaande foto. Na het toneel krijg u deze natuurlijk terug!

 

 

 

 

 

STAMDROPPING 2018 (22 APRIL)

Uitzonderlijk gaat de jaarlijkse stamdropping door op een zondag namiddag aangezien het de 20ste editie is. Je kan kiezen uit drie wandelingen (7 km, 12 km en 17 km). ’s Avonds wordt er eten voorzien voor de deelnemers.

Meer info kan u vinden op het Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/529091590823746/

 

Weekend der Krikobeanen (27/29 APRIL)

Het weekend van 27 tot 29 april gaat het weekend der krikobeanen door. Dit is een weekend georganiseerd door oud scouts. Ze voorzien vele activiteiten waaraan u kan deelnemen. Het weekend gaat door in de Kluis (niet zo ver van huis). Bent u geïnteresseerd? Dan kan u meer info vinden op hun Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/908490069319377/

De welpentak gaat hier ook aanwezig zijn!!

Joyvalle op kamp

Sinds 1 februari bestaat de mogelijkheid om flapjes van de melkbussen van Joyvalle te verzamelen. Per 10 flapjes kunnen wij hiervoor 1 melkbus krijgen. Drinkt u thuis Joyvalle? Dan zouden wij het super vinden als u deze flapjes aan ons kan bezorgen. Alvast bedankt.

 

Vriendelijke scoutsgroeten

De groepsploeg

Kapoenen

Dag kapoenen,

Zaterdag is het zover …… Het toonmoment aan het grote publiek ! De leiding krijgt al veel kriebels in de buik maar goede kriebels want dat wil zeggen dat wij er ongelofelijk veel zin in hebben. Jullie toch ook ?!

 

Mama, papa, pluspapa, plusmama, broer(s), zus(sen), opa, oma, mémé, pépé, moeke, vake,  nonkels, tantes, nichten, neven, vriendjes, vriendinnetjes, juf, meester, buurman of buurvrouw, …. Nodig iedereen die je kent maar uit want IEDEREEN is welkom !

Er wordt zelf in de krant over ons toneel gepraat. 

Op het groepsfeest, in De Kruisboog, wordt “Sjakie en de Suikerfabriek” ten tonele gebracht. Dat is een Tiense bewerking van "Sjakie en de chocoladefabriek", het verfimde kinderboek van de Engelse schrijver Roald Dahl. Ook dit Sjakie zal samen met vijf andere winnaars van het gouden ticket een rondleiding krijgen in de wonderbaarlijke suikerfabriek van Willy Wonka. Ze ontdekken samen de vele geheimen van de fabriek, maar ook meer dan dat…

 

Willy opent de deuren van zijn Suikerfabriek op zaterdag 24 maart om 19u30. Het spektakel zelf begint om 20u. Entree: vijf euro.

 

 

Voor de boeren en boerinnen onder ons die het nog niet beu gehoord zijn :
https://www.youtube.com/watch?v=UbxUSsFXYo4

 

 

 

 

Na het groepsfeest zullen wij elkaar moeten missen tot 15 april. Want het is paasvakantie joepie-jeeeej ! De paashaas heeft ons een lijstje doorgemaild met zijn  beste verstopplekken voor zijn paaseieren. Deze tips deelt de leiding graag met jullie. Veel succes met zoeken.

1.     Tussen de planten

2.    Op de boekenplank

3.    In de afwasmachine

4.    Op de schommel

5.    In de brievenbus

KNUTSELEN voor (moest het regenen) in de paasvakantie :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGENDA

Vrijdag 23 maart : Repetities voor het groepsfeest van 17u30 tot 18u30 in De kruisboog.

Zaterdag 24 maart : GROEPSFEEST “Sjakkie en de Suikerfabriek”.
De kapoenen worden om 9u30 verwacht aan De Kruisboog. Ze moeten 3 euro meenemen voor het middag-en avondeten

Zondag 25 maart : Geen scouts. Eventjes uitrusten van het groepsfeest !

Zondag 1 april : Geen scouts. Pasen.

Zondag 8 april : Geen scouts. Paasvakantie.

Zondag 15 april : Yes eindelijk terug scouts !!!! 14u00 - 17u30

Welpen

Hallo allerbeste welpen en allerbeste ouders van welpen,

Baloe is hier met weer een super leuke Rommelpot. Nu dat we ons buikje hebben rond gegeten op de restaurantdagen zijn we helemaal klaar voor ons volgend evenement, het groepsfeest WOOHOO!!! Na al dat repeteren en dansen is het eindelijk zo ver, volgende week zaterdag (24 maart) zullen wij gaan schitteren in de Kruisboog. Maar voor dat we kunnen gaan optreden staat ons nog iets heel belangrijks te wachten namelijk nog meer repeteren, JIPPIE!!! Wij verwachten jullie vrijdag avond van 18.30 tot 19.30 in de Kruisboog en zaterdag om 9.30 beginnen we terug met repeteren. Natuurlijk mogen jullie niet met legen handen aankomen. Het middageten kost 3euro, we gaan kei lekker eten krijgen op Rakkersveld (Avondeten is ook voorzien). Ik heb ook nog een lijst met kleren die jullie zelf moeten meenemen voor de kostuums:

De welpen die monniken spelen

o   Het huidige scouts T-shirt ( de groene)

o   Short

o   Sandalen

De welpen die Ninja's spelen

o   Bivak muts of zwarte muts

o   Volledig zwarte outfit (ook kousen)

BELANGRIJK: zorg dat overal je naam instaat zodat je zeker bent dat je achteraf de juiste kleren terug mee naar huis neemt. Wilt ook iedereen die thuis een scouts T-shirt en/of een bivak muts heeft die meenemen want niet iedereen heeft die thuis liggen.

Nu, ik zou niet willen dat jullie nerveus zijn voor het groepsfeest daarom Baloe heeft een paar gouden tips voor de zenuwen. Elke avond je gaat slapen moet je 10 keer je kousen aan en uit doen. Als je geen kousen aan hebt is dat geen probleem je kan ook elke teen zijn eigen naam geven en dan aan elke teen de liefde verklaren. Voor de welpen die super nerveus zijn raad ik aan om omgekeerd in je bed te slapen met je laken als kussen en je kussen als laken. Als je deze dingen correct uitvoert zullen al de zenuwen op magische wijzen verdwijnen.

Tot volgende week! Groetjes,

Baloe

P.S. je kan je ook al inschrijven voor ons volgend weekend (27-29 april) via mail.

Agenda:

·         Vrijdag 23/03: repetities van 18.30 tot 19.30 in de Kruisboog

·         Zaterdag 24/03: Groepsfeest, repetities beginnen om 9.30, vergeet niet 3euro en de juiste kleren mee te nemen!!! Het Groepsfeest begint om 19.30, de ouders die nog geen tickets hebben kunnen nog altijd betalen aan de kassa (5 euro).

·         Zondag 25/03: geen vergadering

Zondag 01/04: geen vergadering

Jonggivers

Halloooo Jonggivers!!

 

Wat zijn het toch weer drukke scoutsweken. Afgelopen weekend waren het restaurantdagen en jullie hebben zondagmiddag supergoed geholpen. Ik zou hier een gefotoshopte Gault-Millau recensie kunnen zetten die 3 sterren aan het eten geeft, maar de echte trouwe rommelpotfans zullen opmerken dat ik dit vorig jaar al in de jonggiverrromelpot heb gedaan :O

Wistjedatje over de restaurantdagen: Jeroen Meus stond heel de tijd in de keuken, daarom dat het zo lekker was ;)

 

 

 

 

 

 

 

Deze zaterdag is het grote moment eindelijk daar. Het groepsfeest!! The final countdown naar zaterdag is nu echt wel begonnen. We zullen vrijdagavond al een uurtje repeteren in de Kruisboog en zaterdag kunnen we een hele dag repeteren, dansjes oefenen, lekker eten en ons vooral heel hard amuseren :) Voor al wie last heeft van plankenkoorts heb ik nog volgende Chinese levenswijsheid:  “Wie handelt in harmonie met zijn omgeving ontmoet zelden weerstand.” Nee ik weet ook niet wat het betekent, maar hopelijk heeft het toch geholpen.

 

En dan nog een ander groot nieuws. Dit jaar is het weer Jongi5’l. Jongiwatte? Dit is een driejaarlijks weekend met alle jonggivers van de Gouw. Niet te missen dus! Het zal doorgaan van 21 tot 22 april. Maar we moeten snel inschrijven dus gelieve een mailtje te sturen naar ons als je komt. Meer info zal nog volgen

 

 

 

 

 

 

AGENDA:

23 maart: we repeteren in de Kruisboog.van 19:30 tot 20:30

24 maart: afspraak in de Kruisboog om 9:30. Het groepsfeest zelf start om 20:00 (deuren 19:30) Wat neem je mee:

                        -3 euro voor het heerlijke middag-en avondeten

                        -allemaal een short aandoen of meenemen (behalve Jorun,Andries en Merel)

                        - Jorun moet een jeansbroek en witte T-shirt aandoen/meenemen

- Merel moet (prinsesachtige) schoentjes aandoen/meenemen als ze dat heeft

-Veel goesting ;)

1 april: Gewone vergadering

8 april: Geen vergadering

21-22 april: Jongi5’l. Gelieve snel te laten weten of je komt door te mailen naar jonggiverleiding@krikobea.be

Givers

Beste givers,

Nu dat de restaurant dagen achter de rug zijn is het bijna gedaan met de verplichte scoutsactiviteiten. Bijna, want er komt nog één zo’n activiteit aan: het groepsfeest. Daarom worden jullie ook vrijdag avond verwacht voor de repetitie en zaterdag voor een laatste repetitie (meer info hieronder).

 Omdat er enorm veel volk gaat komen naar het groepsfeest en omdat er nog redelijk wat givers zijn die zonder lief zitten. Geven wij graag nog een paar geweldige zinnen mee om het ijs te breken als je die/dat perfecte jongen/meisje tegenkomt op het groepsfeest.

 

 ‘ Hoe wil je je eitje morgen ochtend ? Gekookt, gebakken of bevrucht ?’

‘Is your middle name Gillette because you are the best a man can get’

‘ Mag ik een foto, dan weet Sinterklaas precies wat hij me moet geven.’

‘Heet jij soms Google? want je hebt alles wat ik zoek’

‘Wil je me kussen of moet ik vanavond gewoon weer liegen in mijn dagboek?’

‘Ik ben niet gelovig. Maar ik geloof in jou en mij.’

‘Sorry, ik had jeuk aan jouw knie.’

‘Als iemand je armen en benen eraf hakte, zou je net zo mooi zijn als de  Venus van Milo’

‘Ik ben hier nieuw, kan je de routebeschrijving naar je hart geven?’

‘Ik zou graag eens jou voet vastpakken? -Waarom? -Je weet van het (t)een komt het ander, he’

‘Kan ik een kus lenen? Ik beloof dat er één terug zal geven?’

 

Informatie Groepsfeest:

Vrijdag 23/03 20:15-21:30 : repetitie groepsfeest in CC de Kruisboog.

Zaterdag 24/03 : Jullie worden verwacht vanaf 9:30 in de Kruisboog. Gedurende de dag zal de scene en dansje geoefend worden en er kan ook gekeken worden naar de scenes van de andere takken.  ’s Middags word er eten voorzien. Gelieve hiervoor 3 euro mee te nemen.

 

Agenda:

Zaterdag 24/03: GROEPSFEEST. Deuren 19:30, voorstelling begint om 20:00

Zondag 1/04: Gewone vergadering

Zondag 8/04: Gewone vergadering

Jin

MENSEUH MENSEUH

Er zijn al weer 2 weekjes voorbij waarin ook onze prachtige leefweek is gevallen. Voor al de mensen die de vorige rommelpot hebben gelezen (en how how dat zijn er veel) mijn voorkeur voor beste leider is toch een beetje verandert, KIM is nu de BESTE leider van de hele wereld. Misschien moeten we Wout inruilen, of nee wacht misschien beter een leidster. Trouwens het record voor late rommelpot schrijven is bij deze verbroken. Het is half 10 op maandag! (altijd handig om te weten)

Het antwoord op mijn supercool raad-de-youtuber-spel van vorige week is Logan Paul! Als je hem niet kent, zeker opzoeken!

De youtuber van deze week is ...

....  (Gales Ferry25 maart 1981) is een Amerikaanse vlogger, filmproducent en mede-eigenaar van het inmiddels door CNN overgenomen socialmediabedrijf Beme. Hij vlogt zijn dagelijks leven in New york en heeft ondertussen al zo'n 9 miljoen abonnees weten te behalen. Op 15 februari 2010 startte ...  zijn eerste YouTube-kanaal. Op dit platform plaatst hij reisverslagen, werkopdrachten en doe-het-zelfprojecten. Hij werkte samen met bedrijven zoals Mercedes-BenzNike en J.Crew.  Op 26 maart 2015 begon hij een nieuwe serie op YouTube met dagelijkse vlogs over zijn werk, privéleven en reizen die hij maakt. Hij eindigde deze dagelijkse serie met een laatste vlog op 19 november 2016. Op 27 maart 2017 is hij weer begonnen met een nieuw seizoen van vlogs, maar deze keer niet dagelijks.

Sorry dat het weer eens zo kort is, maar dat is nu eenmaal een mooi voorbeeld van vraag en aanbod...

Mic drop, yolex out